Ілон Маск звернув увагу на російську космічну ракету

8.03.2019, 22:12
15499

Глава корпорації SpaceX Ілон Маск відзначив російську космічну ракету-носій ″Ангара″ після російського двигуна. Повідомлення про це опубліковано на його твіттер-сторінці.

Читайте також: Ілон Маск їде в Україну

″У Росії – відмінна ракетна техніка і найкращий з наявних зараз двигунів, – зазначив він. – Варіант ракети-носія ″Ангара ″, призначений для багаторазового використання, буде чудовий″.

Додаток до цього запису служить стаття, розміщена раніше на порталі Arstechnica.com, в якій проводиться порівняння створеного компанією SpaceX корабля Crew Dragon і російського корабля ″Союз″, який використовується зараз для доставки космонавтів і астронавтів на МКС і відзначається, що компанія Маска ″створила корабель майбутнього ″.

У грудні 2018 року президія науково-технічної ради Роскосмоса обговорив проект концепції федеральної цільової програми створення космічного ракетного комплексу надважкого класу. Тоді в прес-службі держкорпорації відзначили, що в якості першого ступеня запропоновано використовувати технічні рішення, що приймаються в рамках створення ракети середнього класу ″Союз-5″, а третій ступінь буде створюватися в рамках проекту важкої ракети підвищеної вантажопідйомності ″Ангара-5В″.

Російська надважка ракета-носій, відповідно до планів конструкторів, на першому етапі повинна буде виводити на низьку навколоземну орбіту понад 70 т вантажу. Її основне призначення – забезпечення польотів в дальній космос, зокрема до Місяця і Марса.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com