Більшість громадян України підтримує перехід сфери обслуговування на державну мову

19.02.2021, 16:30
94696

Більшість українців (51%) підтримує перехід сфери обслуговування на українську мову. Протилежної точки зору дотримується кожен п’ятий (20%) опитаний.

Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group, пише Олександр Білоус (РБК-Україна).

Читайте також: Український спортсмен зворушливо підтримав закон про мову

Ще для чверті жителів країни (26%) нова норма закону байдужа, 1% – вперше про це чують, а 2% – не визначилися.

На практиці бажання обслуговуватися українською мовою висловили більше половини респондентів (52%), тоді як не хочуть обслуговуватися українською мовою 15% мешканців країни. Для третини опитаних (31%) це байдуже, а 2% – не визначилися.

Опитування компанії Research & Branding Group проводилося в період з 20 січня по 1 лютого 2021 року серед 1802 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,4%.

Як повідомляло, закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної” був прийнятий 25 квітня 2019 року. Однак деякі його норми, в тому числі про використання державної мови у сфері послуг, вводяться в дію з відстрочкою. Зокрема, частина норм набула чинності 16 січня 2021 року.

За даними опитування КМІС, майже дві третини українців (61,7%) українців підтримують чинну норму закону про обслуговування українською мовою. Не підтримують – 34%, а ще 4,2% не визначилися зі своєю думкою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com