Імунолог назвав небезпеку поспішної вакцинації від коронавірусу

28.05.2020, 11:32
73791

Після закінчення розробки вакцини від коронавірусної інфекції, поспішати з її впровадженням не варто через ризик побічних ефектів.

Читайте також: В Україні знову різко збільшилась кількість хворих на коронавірус

Про це заявив ізраїльський імунолог, голова відділення в лікарні Хадасса Ар а-цофім професор Яків Беркун, пише Главком.

За його словами, сучасні технології дозволяють значно скоротити час розробки вакцини і перевірки її ефективності і безпеки. Але незважаючи на це, необхідні, як мінімум, місяці, щоб дослідити всі можливі наслідки щеплення.

Як приклад Беркун навів ситуацію з вакцинацією населення Ізраїлю від ротовірусу близько десяти років тому. Після початку масових щеплень з’ясувалося, що вони викликають непрохідність кишечника.

“Уже закінчилися дослідження, вже почали давати людям, а потім довелося цю вакцину зняти з виробництва”, – розповів він.

Імунолог повідомив, що вже близько десяти лабораторій по всьому світу перейшли до етапу клінічних досліджень вакцини від Covid-19 на людях, але найбільший інтерес представляють результати китайських вчених.

“Вакцина показала відсутність серйозних побічних явищ по-перше, по-друге, доведено імуногенність препарату – 90% випробовуваних виробили антитіла проти вірусу і клітинна реакція була”, – пояснив Беркун.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com