Імунолог розповів, скільки українців перехворіють на COVID-19 до травня: цифра шокує

18.11.2020, 20:54
89456

Кількість жертв коронавіруса в Україні може досягати десятків тисяч. Попри те, що згідно з офіційною статистикою, в нашій країні з початку пандемії заразилося близько 1,5% населення (понад 570 тисяч позитивних результатів тестування), лікар-імунолог Андрій Волянський вважає, що реальна цифра значно більше. Лікар розповів, яким чином можна знизити кількість жертв COVID-19.

Читайте також: Що робити, якщо у вас коронавірус та не підписана декларація з сімейним лікарем

Коментуючи інформацію про те, що до травня перехворіє 40% населення України (близько 16 760 966 осіб), Волянський зазначив, що до цифр потрібно підходити спокійно. Також лікар зазначив, що на сьогодні в Україні перехворіло вже близько 10-15% населення, попри офіційні дані, що свідчать про 1,5%. Про це Андрій Волянський заявив в ефірі каналу “Україна 24”.

Також медик розповів, які заходи можуть вплинути на кількість жертв коронавірусу і що потрібно робити, щоб зберегти якомога більше життів. Головна порада – провести обстеження стану людей, які перебувають у групі ризику.

“На жаль, неминучі втрати, і зрозуміло, що це десятки тисяч летальних результатів в масштабах країни. Можна ці жертви знизити? Так, можна, потрібно включати деякі резерви, які на сьогодні не використані. В першу чергу це захист груп ризику, в Україні ці заходи поки не проводилися і не розроблялися. Це неоднорідна група, це люди й старшого віку – 65 років і старше, і люди з захворюваннями різних систем різного віку – це можуть бути і діти, і дорослі, і літні. В першу чергу це хронічні захворювання в стадії загострення, наприклад, цукровий діабет, астма, захворювання серця. Це ті категорії, де летальність на порядок, на два порядки вище, ніж в інших категоріях, їх потрібно захищати. Їх потрібно хоча б виділити, обстежувати, оцінити їх сьогоднішній стан”, – сказав Волянський.

Серед інших порад лікаря – вакцинація, проте не від коронавіруса, а поки тільки від грипу. Пов’язано це з тим, що нашарування вірусних інфекцій в разі зараження коронавірусом буде протікати важче.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com