Індія назавжди зникне з мапи світу: країна отримає нову назву

6.09.2023, 14:02
146274

Чинний уряд Індії збирається змінити офіційну назву країни на Бхарат. Відповідну резолюцію можуть розглянути на спеціальній сесії парламенту, яка пройде з 18 по 22 вересня.

Читайте також: Перегнав російський вертоліт до України: пілот з РФ може вступити до лав ЗСУ та отримати громадянство

Пише індійське видання Times Now з посиланням на свої джерела.

Дані відомості побічно підтвердив очільник партії Індійський національний конгрес Джайрам Рамеш. У своєму Twitter він зазначив, що офіційні запрошення на вечерю учасників саміту G20 (вечеря відбудеться 9 вересня) від президента Індії були відправлені за підписом “Президент Бхарату” замість звичайного “Президент Індії”.

Після цього ще кілька провідних індійських політиків висловилися в Twitter на підтримку такого перейменування.

Слід зазначити, що, згідно з конституцією, в Індії дві офіційні мови – англійська та хінді. Англійською країна називається India, а на хінді — Bhārat . Нинішню міжнародну назву країни багато індусів вважають пережитком англійського колоніалізму.

Для ухвалення резолюції про перейменування потрібно, щоб її підтримала проста більшість в обох палатах парламенту. Тоді владі доведеться внести зміни до Конституції щонайменше в десяти місцях, де в англійській версії згадується “уряд Індії”.

“Британці перейменували Бхарат в Індію. Наша країна відома під ім’ям Бхарат вже тисячі років… Це давня назва країни, яка зустрічається в стародавніх санскритських текстах. Назва Індія була колоніальною і, таким чином, символом рабства. Назва Індія має бути викреслена з Конституції”, – заявив депутат верхньої палати індійського парламенту Радж Сабх.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com