Інфекціоніст розповів, коли і чому коронавірус піде на спад

26.04.2021, 15:34
96468

У Києві у міській лікарні №4 поменшало пацієнтів з коронавірусом. Навіть з’явилися вільні точки з доступом до кисню.

Читайте також: Експерти розповіли, які ліки від коронавірусу не потрібно купувати

Про це в Facebook розповів лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський.

“Щойно пішла на спад хвиля захворюваності. Офіційні дані ще деякий час полякають своїми тисячами вразливих та наляканих мешканців, але лікарня вже відчула полегшення та зміну в ситуації з ковідом. Надходження хворих серйозно зменшилось. Шалена розкіш. Ще тиждень тому вільні кисневі лікарняні ліжка вже на третину вільні”, – повідомив лікар.

Він зауважив, що закони інфекційного процесу порушити важко, але, як і очікувалося, епідемія піде на спад не через винайдення ліків чи вакцинацію, а завдяки виробленню колективного імунітету.

“Попри песимістичні нотки планетарного масштабу про нескінченність цієї епідемії, природа підпорядковується чітким законам. Повторних випадків захворюваня майже не помітно. 0,1% повторного зараження пояснюється індивідуальними особливостями імунної пам’яті деяких пацієнтів. Це окрема ситуація, яка ніяк не впливає на загальний процес. А загальний процес чітко пішов на покращення. Чи надовго? Невідомо. Прогнози з таким непередбачуваним захворюванням, як ковід, робити важко”, – розповідає лікар.

Євген Дубровський вважає, що для  99,9 % тих, хто перехворів на коронавірус протягом осінніх і зимових спалахів, хвороба залишилася вже позаду.

“Незабаром тепло, сонячний ультрафіолет та свіже повітря подарують нам хороші безкоштовні ліки для виснаженого організму та протекцію від зараження ковідом на вулиці. Треба зміцнити, загартувати та покращити свій імунний статус. Відпочинок, здорове харчування, активність та гарний настрій – безцінні заходи для оздоровлення та профілактики захворювань. Не тільки коронавірусу. Взагалі”, – рекомендує Євген Дубровський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com