Інтернет-шахрай обдурив жінку на 21 тисячу гривень

10.08.2021, 18:25
98376

Із заявою про шахрайство в поліцію Шостки звернулася 51-річна місцева жителька. Вона розповіла, що на її мобільний телефон подзвонив невідомий, який в розмові назвався співробітником банку.

Останній розповів жінці, що її фінансову картку скоро заблокують через закінчення терміну транзакцій. Щоб цього не сталося, телефонний співрозмовник запропонував зняти з рахунків всі доступні засоби і перерахувати їх на зазначений їм номер банківської картки. За словами «банкіра», в подальшому вони повернуться назад.

Шосткінка прислухалася до порад телефонного співрозмовника і виконала рекомендації. Коли ж кошти не повернулися – зрозуміла, що стала жертвою афериста.

У Глухові 22-річна місцева мешканка намагалася через відомий Інтернет-ресурс продати мед, розмістивши там відповідну декларацію. Через деякий час з нею через месенджер зв’язалася жінка, яка запропонувала скористатися послугою «доставки сайту», відправивши їй посилання.

Перейшовши по ним, глуховчанка ввела там дані своєї «кредитки» і код з СМС, яке отримала з банку. Пізніше вона виявила, що замість надходження грошей на рахунок, звідти зникло 21 824 гривні.

За обома фактами в поліції відкрили кримінальні виробництва за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких проводяться заходи щодо встановлення осіб аферистів, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com