Інвестиційний банк США допомагає олігарху з РФ, який вів бізнес у Криму та Маріуполі, – ЗМІ

9.01.2024, 13:03
152611

Інвестиційний банк Morgan Stanley і Allen & Overy допомагають олігархові Сергію Колесникову отримати контроль над великим нафтовим активом у РФ.

Читайте також: Законопроєкт про посилення мобілізації в Україні: кого призиватимуть і як каратимуть ухилянтів

Про це повідомляє The Guardian.

Статки Сергія Колесникова, який родом із Росії, але тепер є громадянином Мальти за схемою “золотого паспорта”, оцінюються в 1,2 мільярда доларів завдяки бізнесу з виробництва будівельних матеріалів, співзасновником якого він є.

Щодо Колесникова санкції ввела Польща, а також Україна. Компанія Колесникова “Техноніколь” займалася будівельними проектами в окупованих Криму та Маріуполі, а також мала контракти з російськими військовими структурами.

Інвестиційний банк США Morgan Stanley і Allen & Overy, одна з елітних юридичних фірм зі штаб-квартирою в Лондоні, допомагають Колесникову в його спробі заволодіти Верблузьким нафтовим родовищем, запаси якого становлять 100 млн барелів нафти в Астрахані на півдні Росії.

“Хоча немає жодних припущень про те, що вони порушили будь-які закони або правила, їхня робота на Колеснікова ілюструє, як компанії продовжують працювати з олігархами та їхніми підприємствами, що отримали прибуток від російської оборонної промисловості та вторгнення в Україну, попри міжнародні зусилля з ізоляції режиму Путіна та його бенефіціарів”, – йдеться в матеріалі.

Компанія Колесникова “Інфлекшн Менеджмент”, зареєстрована на Кіпрі, є одним із кредиторів Астраханської нафтової корпорації через кредитну лінію на суму понад 70 мільйонів доларів США, укладену 2012 року з Morgan Stanley.

Allen & Overy, яка зараз перебуває в процесі злиття з американською юридичною фірмою Shearman & Sterling, оголосила в березні 2022 року, що закриває свій московський офіс через незаконне і безглузде вторгнення в Україну і гуманітарну кризу, яка настала після цього.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com