Іран хоче залучити Росію до розшифровки “чорних скриньок” літака МАУ

10.01.2020, 12:29
59349

“Чорні скриньки” літака МАУ сьогодні будуть проаналізовані в лабораторії в аеропорту Мехрабад, і якщо Ірану не вдасться отримати інформацію самописця, до розшифровки матеріалів підключать Росію, Францію, Канаду або Україну. Про це повідомив генеральний директор Бюро реагування на стихійні лиха в цивільній авіації Хасан Резаїфар на брифінгу в п’ятницю, передає кореспондент УНН.

Читайте також: Зеленський зустрівся з родинами загиблих в Ірані українців

“Було вирішено провести аналіз (даних бортових самописців – ред.) в лабораторії в аеропорту Мерхабад, це буде зроблено сьогодні, щоб побачити, чи можемо ми просто витягти дані всередині країни”, – сказав спікер.

За його словами, Україна також згодна з проведенням цього аналізу, а в разі, якщо Ірану буде потрібне яке-небудь устаткування, він імпортує його з іншої країни.

Крім того, Резаїфар повідомив, що Іран має угоди з Росією і Францією про завантаження і аналіз даних з чорних скриньок.

“Ми розглянули чотири варіанти отримання даних. Якщо нам не вдасться зробити це всередині країни, у нас є варіанти співпраці з Росією, Україною, Францією і Канадою. Всі країни висловили готовність до завантаження даних, але я хотів би оголосити, що ми вважаємо за краще отримувати і завантажувати дані всередині країни, тому що у нас є програмне забезпечення і фахівці, але якщо ми прийдемо до висновку, що дані можуть бути пошкоджені, ми вирішимо провести процес в одній з чотирьох країн”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com