Іран надасть Росії балістичні ракети, взамін за ядерні технології – Фейгін

1.10.2023, 18:25
147583

Росія може отримати від Ірану балістичні ракети, якщо погодиться поділитися у відповідь ядерними технологіями. Про це розповів російський опозиційний блогер та юрист Марк Фейгін в інтерв’ю “24 Каналу”.

Читайте також: Путін доручив сформувати загони “добровольців” для війни в Україні: хто за це відповідатиме

18 жовтня спливає термін дії резолюції ООН, яка забороняє Ірану експортувати свої ракети та ракетні технології. Теоретично це дає можливість Тегерану вільно укласти угоду з Москвою про поставку таких ракет. Однак, на думку Фейгіна, ця резолюція ООН не грає жодної ролі у питаннях поставок іранської зброї в Росію.

“Гадаю, передача балістичних ракет Іраном взагалі не залежить від тих обмежень, які на нього накладають. Він – країна-вигнанець, ще й як спонсор тероризму. Іран посідає друге місце після Росії за кількістю накладених санкцій”, – зазначив російський опозиціонер.

На думку Фейгіна, ключовим фактором, який вплине на готовність Ірану експортувати ракети, є та ціна, яку Росія зголоситься заплатити.

“Якщо Москва запропонує щось цікаве Ірану, наприклад, щодо ядерних технологій, то звичайно вони будь-які ракети віддадуть. Інша справа, що Москва теж остерігається так рішуче рухатися в бік передачі ядерних технологій. Це матиме наслідки для Москви”, – вважає блогер.

Що ж стосується Китаю, який має добрі стосунки і з Москвою, і з Тегераном, то він лише спостерігатиме осторонь за цими переговорами, аби не нести відповідальність за дії своїх партнерів, каже Фейгін.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com