Іран напав на Ізраїль, побачивши слабкість Заходу щодо України, – Sky News

16.04.2024, 13:29
157397

Атака Ірану на Ізраїль і війна в Україні демонструють зростаючу слабкість Заходу в стримуванні загроз. Ігнорування цього може призвести до розпаду глобального порядку.

Читайте також: Дуда зробив гучну заяву щодо війни та можливих переговорів з РФ

Про це пише британська журналістка Дебора Гейнс у статті для Sky News.

Вона вказує, що на Заході дедалі частіше лунають заклики до швидкого переозброєння, оскільки Росія, Іран, Китай і Північна Корея нарощували військову міць, поки європейські країни її спустошували. Ракетно-дроновий удар Тегерана показав, що авторитарні держави стають дедалі сміливішими – його здійснили всупереч попередженням США та Великої Британії.

Попри те, що і Ізраїль і союзники збили більшу частину іранських ракет і дронів, такий захист вимагає величезної кількості дорогих боєприпасів протиповітряної оборони. Крім того, не можна гарантувати таку саму ефективність у разі більшої кількості таких атак.

“Джерело в західних службах безпеки заявило, що готовність Тегерана схвалити такий значний наступ є показником того, що режим надихнувся слабкістю Заходу щодо війни Росії в Україні, де російські війська повільно зміцнюють свої позиції”, – ідеться в статті.

Якщо на початку повномасштабної війни Росія була принижена, коли українська армія за підтримки західного озброєння відтіснила її армію, то зараз ситуація змінилася.

Путін поставив свою економіку на військові рейки й активізував виробництво техніки та боєприпасів, одночасно закуповуючи великі обсяги боєприпасів в Ірану та Північної Кореї. А країни Заходу говорили жорстко, але діяли дуже повільно. Через це в української армії виник серйозні дефіцит озброєння, яким користується РФ.

“І цей крок стане ще більш небезпечним, якщо дефіцит не буде швидко усунуто. На карту поставлено дуже багато чого. Нездатність союзників по НАТО дозволити Україні протистояти російському нападу буде не тільки руйнівною для України, а й стане новим доказом іншим авторитарним державам, таким як Пекін і Пхеньян, ефективності жорсткої військової сили. Це, своєю чергою, може створити загрозу способу життя кожної людини в будь-якій вільній, ліберальній демократії у світі”, – йдеться у статті.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com