Іран розробив для Росії нову модель дрона Shahed для атак по Україні – Sky News

10.01.2024, 14:31
152672

Іран розробив нову модель дрона-камікадзе Shahed-107 для війни Росії проти України. Окрім того, Тегеран близький до передавання Москві ракет класу “земля-земля”.

Читайте також: На Миколаївщині блогер працював на окупантів та здавав позиції Сил оборони

Про це повідомляє Sky News із посиланням на джерело у сфері безпеки.

Співрозмовник видання повідомив, що Іран вже міг запропонувати Росії декілька одиниць спеціально розробленого безпілотника в межах угоди, вартість якої оцінюється в понад 2 млн дол.

Характеристики дрона Shahed-107

Новий дрон-камікадзе Shahed-107 належить до сімейства безпілотних літальних апаратів Shahed-101 з V-подібним “хвостом”. Цей дрон завдовжки близько 2,5 м і має розмах крил у 3 м, завдяки чому БПЛА можна запускати з транспорту. Дальність польоту Shahed-107 – до 1500 км.

Також передбачається, що дрон-камікадзе буде оснащений трансмітером для передавання відео. Такі розвідувальні можливості означають, що безпілотник можна використовувати задля ідентифікації цілей на лінії фронту, щоб завдавати ураження іншими дронами або системами озброєння.

Джерело видання повідомило, що Сили безпеки Ірану провели випробування з росіянами на авіабазі в центральній частині своєї країни. Зокрема, були випробувані безпілотники Shahed-107 і Shahed-136.

Співрозмовник також поінформував, що Росія очікує невдовзі отримати від Ірану високоточні ракетні комплекси класу “земля-земля”. Йдеться про ракети з дальністю понад 300 км.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com