Іран відправив Росії сотні балістичних ракет – Reuters

21.02.2024, 19:00
154559

Іран, ймовірно, відправив Росії сотні балістичних ракет класу “земля-земля”.

Читайте також: Російські шпигуни у світі стали сильнішими, ніж будь-коли, – The Economist

Про це пише Reuters з посиланням на шість джерел.

За інформацією джерел видання, йдеться про надання нібито близько 400 ракет малої дальності Fateh-110, зокрема Zolfaghar. Експерти кажуть, що ця ракета здатна вражати цілі на відстані від 300 до 700 км.

Одне з іранських джерел повідомило журналістам, що поставки почалися на початку січня після завершення зустрічей наприкінці минулого року між іранськими та російськими військовими, які відбулися в Тегерані та Москві. Зазначають, що вже було щонайменше чотири поставки ракет і найближчими тижнями буде більше.

Інший високопоставлений іранський посадовець додав, що деякі з ракет були відправлені до Росії кораблем через Каспійське море, а інші – літаком.

“Буде більше поставок. Немає причин це приховувати. Нам дозволено експортувати зброю в будь-яку країну, яку ми забажаємо”, – сказав другий іранський чиновник.

Четверте джерело, знайоме з цим питанням, підтвердило Reuters, що Росія нещодавно отримала велику кількість ракет від Ірану, не надавши додаткових подробиць.

Офіційний представник США відповів журналістам, що Вашингтон бачив докази активного просування переговорів, але поки нема жодних ознак того, що поставки таки відбулися.

Українська сторона поки не коментувала цю інформацію.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com