“Іскандери”, С-300, С-400: у розвідці розповіли, які ракети запускають по Україні з Білорусі

27.08.2022, 19:03
126404

Наразі на території Білорусі розміщено один дивізіон ракетного комплексу “Іскандер”. Саме він здійснює ракетні пуски. А також три дивізіони C-400, С-300.

Читайте також: “Незалежність Білорусі – річ непорушна”: Лукашенко набрався сміливості відповісти Путіну

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

“Ми бачили, коли зовсім нещодавно зенітними ракетами комплексу C-300 обстрілювалася Чернігівська область”, – розповів Скібіцький.

За його словами, основне завдання цих ЗРК – це захист повітряного простору, а також завдання ударів по наземних цілях, бо мають ракети, переобладнані на “земля – земля”

“Ми бачимо, як вони активно працюють, коли на територію Білорусі заходять бомбардувальники Ту-22, C-400 здійснюють прикриття цих бомбардувальників”, – пояснив представник ГУР.

Він каже: хоч і точність їх низька, але вони можуть наносити ураження особовому складу, цивільному населенню. Справа у тому, що бойова частина цих ракет містить орієнтовно шість тисяч маленьких осколків, які вони розлітаються і загрожують будь-якому об’єкту на їхньому шляху.

“Повітряний компонент – це бомбардувальники Ту-22М3, які можуть нести крилаті ракети повітряного базування – ті ж самі X-22, якими були обстріляні наші території, зокрема Шепетівка.Це реальна загроза, яка є на високому рівні”, – додав Скібіцький.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com