Іспанкам дозволять брати відпустку через “проблемні” критичні

19.02.2023, 16:32
136174

Парламентарі Іспанії вирішили допомогти жінкам дати раду особливо болючим менструаціям, запровадивши для них офіційний відпуск на цей період.

Читайте також: Чим небезпечний коронавірус “Кракен” для українців: основні симптоми та хто може захворіти

Відповідний закон депутати ухвалили на цьому тижні, в четвер, пише УНІАН. Йдеться про дозвіл брати оплачувану “менструальну відпустку” терміном від трьох до п’яти днів. Передбачається, що всі відповідні витрати покриватиме система державного соціального забезпечення Іспанії.

“Закон дає право на триденну оплачувану “менструальну відпустку” із можливістю її продовження до п’яти днів для жінок із менструацією, здатною викликати непрацездатність, спричиняючи сильні болі, запаморочення, нудоту та навіть блювоту”, – йдеться у матеріалі.

Також видання зазначає, що для отримання “менструальної відпустки” жінкам потрібно відвідати лікаря й оформити відповідну довідку.

Таким чином Іспанія стала першою країною ЄС, яка запровадила відповідний закон, визнавши потребу деяких жінок у відпочинку під час їх “особливого” періоду менструального циклу.

Більш того, за даними видання, це тільки перший закон у законодавчому пакеті парламентарів щодо сексуальних та репродуктивних прав громадян Іспанії. В подальшому законодавці планують прийняти закони щодо дозволу на аборт та зміну статі громадянам, яким вже виповнилось 16 років.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com