Історична поразка: ослаблена збірна України програла Франції у товариському матчі

8.10.2020, 09:29
86092

Збірна України зазнала нищівної поразки від команди Франції у товариському поєдинку в Парижі. Команда Андрія Шевченка на стадіоні “Стад де Франс” була бита чинними чемпіонами світу з рахунком 1:7. Про це пише ТСН.

Читайте також: Шевченко офіційно подовжив контракт зі збірною України

Початок розгрому на 9-й хвилині поклав 17-річний Едуарду Камавінга. Півзахисник “Ренна” на добиванні закинув м’яч в ліву дев’ятку після того, як Георгій Бущан потягнув удар головою впритул від Олів’є Жиру.

На 24-й хвилині “триколірні” подвоїли свою перевагу. Жиру з лінії штрафного красивими обвідним ударом поцілив у лівий верхній кут – Бущан навіть не поворухнувся.

Через дев’ять хвилин Жиру оформив дубль – форвард добив м’яч у сітку після відбитого Бущаном удару від Уссема Ауара. А на 39-й Віталій Миколенко відзначився автоголом, невдало зігравши головою після подачі з кутового.

У перерві Андрій Шевченко, схоже, провів серйозну розмову зі своїми підопічними. На другий тайм “синьо-жовті” вийшли дуже заведеними та видали хороший старт.

На 52-й хвилині Віктор Циганков, який у перерві поміняв Руслана Малиновського, змістився в центр та точним ударом у правий кут відквитав один м’яч. Одразу після цього українці могли забити вдруге, але потужний удар Олександра Зубкова у ближній кут прийняла на себе стійка.

Французи повернули собі перевагу у чотири м’ячі на 65-й хвилині. Корентен Толіссо ідеальним ударом у дальній кут скористався передачею п’ятою від найдорожчого футболіста світу Кіліана Мбаппе.

На 82-й хвилині Мбаппе додав до свого активу ще й забитий гол. Зірковий нападник обігрався на правому фланзі з Бен Єддером та без шансів для голкіпера пробив під поперечину. Крапку в матчі за хвилину до кінця основого часу поставив Антуан Грізманн, покаравши за обрізку Володимира Шепелєва.

Читайте також: Збірна України з художньої гімнастики виступить на турнірі у Росії

Це найбільша поразка в історії збірної України. Раніше українці програвали максимум з різницею в 4 м’ячі: Іспанії (двічі), Чехії та Хорватії. Крім того, “синьо-жовті” раніше ніколи не пропускали більше чотирьох м’ячів в одному матчі.

Варто зазначити, що 14 гравців збірної України не могли допомогти команді в грі з французами.

Реабілітуватися за розгром у Парижі “синьо-жовті” матимуть змогу в найближчих матчах Ліги націй: збірна України на НСК “Олімпійський” у Києві прийматиме Німеччину та Іспанію. Поєдинки відбудуться з глядачами, яким дозволили зайняти 30% від загальної місткості стадіону.

10 жовтня / 21:45 Україна – Німеччина

13 жовтня / 21:45 Україна – Іспанія

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com