ISW прогнозує, що РФ може досягти оперативно значущі успіхи під час наступних наступів

17.04.2024, 13:32
157457

Постійні затримки допомоги від США обмежують здатність українських військ проводити ефективні оборонні операції. Це надає окупаційній армії гнучкість у проведенні наступальних операцій.

Читайте також: Відверта заява Байдена: “РФ не зупиниться на Україні”

Як повідомляє ISW, ця динаміка може призвести до оперативно значущих успіхів у ворога в майбутньому. Водночас аналітики зазначають, що РФ та Україна беруть участь у постійній гонці інновацій та адаптації у сфері протиповітряної оборони, в якій Москва продовжує коригувати час, масштаби, склад і цілі своїх ударів, намагаючись проникнути в систему повітряного щита Києва.

Експерти пояснюють, що значні затримки у наданні військової допомоги з боку США вже призвели до дефіциту запасів зенітно-ракетних комплексів України і перешкоджають її здатності адаптуватися до еволюції ударних комплексів противника.

При цьому обмежена кількість систем ППО та перехоплювачів змушує Україну приймати складні рішення щодо розподілу захисту між тиловими та фронтовими районами, залишаючи фронтові війська значною мірою вразливими до російських повітряних атак.

Як наголошують в ISW, Штати можуть швидко надати Україні системи протиповітряної оборони в обсязі, необхідному для значного покращення спроможностей.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com