Італійський енергетичний гігант Eni готовий піти на поступки Путіну

17.05.2022, 12:32
119849

Італійський енергетичний гігант “Eni SpA” готовий виконати вимоги Росії та відкрити банківський рахунок у рублях. Рахунок відкриють вже у середу.  У компанії вирішили піти на такий крок після того, як Європейський Союз пом’якшив свою позицію у протистоянні з Кремлем щодо найважливіших постачань газу.

Читайте також: Ердоган знову виступив проти вступу до НАТО Швеції та Фінляндії

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Джерела видання зазначають, що вже в середу Eni перейде до відкриття рахунків у рублях і євро в “Газпромбанку”, щоб вчасно зробити платежі цього місяця та уникнути будь-яких ризиків для постачання газу.

Зазначається, що протягом кількох тижнів європейські компанії та їхні юристи з’ясовували, як задовольнити вимогу Володимира Путіна щодо оплати газу в рубльовому еквіваленті, не порушуючи санкції проти РФ.

Польща відмовилася прийняти нові умови і їй негайно відключили подачу газу. Проте в інших країнах увесь цей час продовжували шукати альтернативні шляхи, щоб не порушувати спільні рішення Євросоюзу.

Нагадаємо, наприкінці березня Путін заявив, що “недружні країни” повинні платити за нафту і газ в рублях, щоб підтримати свою валюту після того, як західні союзники заморозили мільярди доларів, які вона зберігала в іноземних валютах за кордоном.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com