Із палаючої хати врятували маленьких дітей, яких мати залишила самих на Рівненщині (відео)

21.02.2019, 10:12
13081

Двоє малюків ледь не вчаділи в замкнутій оселі на Рівненщині, де зайнялося через забавки 4-річного хлопчика із запальничкою. Його старша 6-річна сестричка підбігла до вікна та почала кричати про допомогу, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також: У Києві на радіозаводі масштабна пожежа

Кіптява – єдине, що нині нагадує про пожежу в оселі. Коли спалахнуло, двері були зачинені зовні, тож діти самотужки вибратись не могли. Малюків у вікні помітила пані Людмила та спершу навіть не зрозуміла, що трапилося. “Дитина у кватирку стоїть кричить. Як я дивлюся – дим у неї валить згори з віконця, а тут хлопчик в другому вікні стоїть маленький, плаче, хапає повітря”, – каже очевидиця події. Жінка чимдуж кинулася кликати сусідів, на галас прибіг син пані Тамари з друзями. “Вони витягнули вікно в прибудові і залізли туда. Там три хлопця поливали водою і спасли тих діток, а то б погоріли”, – кажуть сусіди.

Рятувальники це підтверджують – коли приїхали, діти вже були в безпеці, їх прихистили сусіди. “Зайшли в будинок. Там було задимлено. Загасили пожежу. Витягли речі на подвір’я”, – розповів керівник караулу Костопільської пожежної частини Назар Тищишин. Фахівці ДСНС встановили, що першими в оселі зайнялися килим та ковдра. Діти в цей час були вдома самі.

Цю хату мати з дітьми винаймала, після пожежі одразу виїхала у село до батьків. Сусіди кажуть, їй 24, працює дояркою, розлучена і сама виховує трьох дітей. Старший, 7-річний син, під час пожежі був у школі. Мати дітей, які ледь не згоріли у замкненій хаті, з журналістами спілкуватися не хоче. “У нас усе добре, ми не хочемо нічого розголошувати, з дітьми все гаразд. Там не вельми таке щось сталося”, – пояснила вона. Батько жінки переконує – малих вона лишила ненадовго, бо пішла у справах. “Там зазвичай нянька дивиться, десь запізнилася”, – пояснив дід малечі Володимир Оліхвер.

Пожежники наголошують, що до трагедії було всього півкроку. “Вкотре хочу нагадати батькам, щоб не залишали своїх дітей без нагляду. Також, щоб вони не були закриті. Не залишали сірники і запальнички в легкодоступних місцях”, – каже пан Тищишин. Тим часом матір’ю дивом урятованих малюків зацікавилась служба у справах дітей. Там стверджують, що за родиною вже спостерігали, бо жінка сама виховує трьох дітей, а тепер з’ясовуватимуть, чи недогляд був випадковим і чи дітям не загрожує небезпека в майбутньому.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com