Ізраїль терміново перериває фінансову дипломатичну місію в Україні: причина

30.10.2019, 11:11
49587

Посольство Ізраїлю в Україні заявило про негайне закриття дипломатичної місії у зв’язку із рішенням Міністерства фінансів країни. Про це йдеться в заяві на офіційній сторінці посольства в Facebook.

Читайте також: СБУ затримала ізраїльського наркобарона, який зумів втекти під час екстрадиції

Зазначається, що через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушили домовленості, які були узгоджені і підписані Генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, і застосувати односторонню процедуру, яка змінює протокол, який був протягом кількох десятиліть.  Відтак консульські послуги не будуть надаватися, і ніхто не буде мати права в’їхати у посольство.

Таке рішення прийняли через те, що “життєвим інтересам держави Ізраїль завдано збитків”.

“Ізраїльські дипломати зобов’язані постійно намагатися посилювати силу і стійкість Ізраїлю. На жаль, рішення Міністерства фінансів не залишає нам іншого вибору, як прийняти вищевказані заходи, оскільки життєвим інтересам держави Ізраїль завдані збитки. Ми сподіваємося, що ця криза буде вирішена якомога швидше”, – йдеться в повідомленні.

Причиною таких дій стало рішення міністерства фінансів стягнути податок із представницьких витрат дипломатів, не підкріплених квитанціями. У спільній заяві робочих комітетів МЗС і Міноборони, поширеному ввечері в понеділок, 29 жовтня, цей крок охарактеризований як серйозний удар по заробітку ізраїльських дипломатичних і військових представників.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com