Ізраїль відклав початок наземної операції в Секторі Газа

15.10.2023, 18:19
148303

Ізраїль ненадовго відклав початок наземної операції в Секторі Газа, аби дочекатися сприятливішої погоди. Зараз в регіоні щільна хмарність, що завадить роботі підрозділів повітряної розвідки та безпосередньої повітряної підтримки наземних сил, пише The New York Times.

Читайте також: Ізраїль заявив, що Газа не отримає світло, воду і пальне, поки не звільнить заручників

Офіційного оголошення про початок наземної операції досі немає, хоча ЦАХАЛ підтвердив, що розвідувальні групи вже роблять короткочасні рейди на палестинську територію. За словами кількох джерел, спочатку вторгнення було заплановане на ці вихідні, але його відклали на кілька днів, принаймні частково через погодні умови.

Вважається, що десятки тисяч бойовиків ХАМАСу закріпилися в сотнях миль підземних тунелів і бункерів під містом Газа та прилеглими частинами північної частини Гази. Ізраїльські військові лідери очікують, що ХАМАС спробує перешкодити їхньому просуванню, підірвавши деякі з цих тунелів, коли ізраїльські солдати проходитимуть над ними. Також на ізраїльтян очікують придорожні бомби та заміновані будівлі.

ХАМАС також, ймовірно, влаштує партизанські вилазки, під час яких бойовики будуть вистрибувати з прихованих тунелів вже за спиною наступаючої армії.

За словами трьох ізраїльських офіцерів, з якими поспілкувалися журналісти, для полегшення виконання завдань ізраїльським військовим значно спростили правила ведення бойових дій – скасували частину вимог щодо ідентифікації цілей перед тим, як відкривати вогонь.

Крім піхоти, ізраїльські ударні сили включатимуть танки, саперів і спецпризначенців, додали згадані офіцери. Сухопутні війська з повітря прикриватимуть бойові літаки, вертольоти та безпілотники, працюватиме артилерія з суші та з моря.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com