Ізраїльські лікарі провели операцію по видаленню пухлини звільненому з полону капітану Гриценку

22.09.2019, 21:52
43253

Ізраїльські лікарі приїхали до України, аби зробити операцію Денису Гриценку, капітану 2−го рангу  катера “Бердянськ”, якого нещодавно звільнили з російського полону. Про це повідомляє ізраїльський “9−й канал”.

Читайте також: В Офісі Зеленського показали знімки з борту літака, на якому колишні полонені повернулись в Україну

Гриценку знадобилась операція через виявлену пухлину у нирці. Українські лікарі звернулись за консультацією до колег з лікарні “Іхілов” в Ізраїлі.

На прохання Офісу президента України ізраїльські лікарі провели консиліум заочно, за підсумками якого рекомендували зробити мініінвазивну операцію та видалити пухлину.

Проте згодом вони дізналися, що в Україні в таких випадках нирку просто видаляють, бо українські лікарі не здатні зробити тонку лапароскопію.

Тоді до України прибули лікарі Аві Бері та Роман Голдьман, вони зробили операцію Гриценку 16 вересня в лікарні “Феофанія” у Києві. Їм вдалося видалити пухлину і зберегти нирку.

Бері та Гольдман розповіли, що пухлину розвивалась близько 10 місяців, коли Гриценко перебував у полоні. Звільнення врятувало моряку життя, бо ще два місяці полону вбили б його.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com