Ізраїльські військові заявили, що вбили “важливого” командира Хезболли під час авіаудару

1.04.2024, 12:02
156669

Ізраїльські військові заявили, що вбили високопоставленого командира бойового угруповання Хезболла Ісмаїла Алі Аль-Зіна під час удару з ізраїльського безпілотника в Лівані, в районі села Кунін. БпЛА завдав удару по автомобілю, де перебував командувач.

Читайте також: Польща активізувала авіацію: шум російських ракет насторожив

Про це повідомляє Reuters.

Ісмаїла Аль-Зін командував протитанковим ракетним підрозділом Хезболли Radwan.

“Аль-Зін відповідав за десятки атак протитанковими ракетами проти ізраїльських цивільних осіб, громад і сил безпеки”, — заявили ізраїльські військові.

Відомо, що ЦАХАЛ ліквідував близько 25 членів підрозділу, а саме щонайменше трьох командирів Хезболли, які відігравали провідну роль у керуванні операціями на півдні Лівану.

Ізраїль вже повідомляв, що бойове угруповання Хезболла почало запускати ракети з вершин пагорбів і сіл на півдні Лівану 8 жовтня 2023 року на підтримку свого палестинського союзника ХАМАС, який напередодні здійснив напад на Ізраїль, що спровокувало “жорстоку відповідь Ізраїлю на землі, в повітрі та на морі”.

“В результаті обстрілу Лівану Ізраїлем загинуло майже 270 бойовиків Хезболли, але також було вбито близько 50 мирних жителів, зокрема дітей, медиків і журналістів. Постраждали як UNIFIL, так і ліванська армія. США та інші країни прагнули забезпечити дипломатичне розв’язання перестрілки між Хезболлою та Ізраїлем. Проте бойове угруповання заявило, що не припинить вогонь, поки в секторі Газа не буде запроваджено режим припинення вогню”, — нагадує Reuters.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com