Кабінет міністрів України зменшить витрати на освіту

29.03.2020, 20:48
67972

Кабінет міністрів України зменшить витрати на освіту в рамках секвестру державного бюджету через спалах коронавірусу в країні, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в своєму Telegram−каналі.

Читайте також: “Затягнути паски”: уряд планує суттєво зменшити зарплату чиновникам та керівникам держпідприємств

За його словами, в запропонованому проекті державного бюджету на освітню галузь передбачається 126 млрд гривень. Тобто, зменшення становить 4%, та істотно не зачепить найважливіші державні програми.

“Ніякі надзвичайні ситуації не повинні впливати на сферу освіти і науки. Це фундамент, на якому будується майбутнє країни. Тому завданням уряду є забезпечення його безперебійної роботи”,− зазначив прем’єр.

Нагадаємо, в Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID−19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID−19 в Україні.

З 12 березня через пандемію коронавірусу в світі Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії маштабного зараження українців.

з 18 березня Україна закрила кордони, припинено роботу метро, а також  обмежено автомобільнезалізничне та авіасполучення між містами й областями.

25 березня на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України встановив режим надзвичайної ситуації по всій території України. Карантинні заходи в країні продовжено на 30 днів до 24 квітня.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 29 березня в Україні 418 лабораторно підтверджених випадків  COVID−19, з них 9 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина). За добу було зафіксовано 109 нових випадків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com