Кабмін дозволив залишати Україну ще одній категорії чоловіків: подробиці

12.08.2023, 14:05
145006

Війна все ще триває, а отже, в Україні продовжує діяти режим воєнного стану, який передбачає заборону чоловікам віком від 18 до 60 років залишати територію країни. Однак Кабінет міністрів України дозволив виїзд за кордон особам, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти, беручи участь в антитерористичній операції.

Читайте також: Як українським хлопцям виїхати за кордон для навчання в іноземних вишах під час воєнного стану

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства у справах ветеранів.

У повідомленні йдеться про те, що військовозобов’язані громадяни, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти, беручи участь в АТО, можуть залишати територію України в період воєнного стану.

У міністерстві також заявили, що таке рішення було ухвалено, щоб уникнути несправедливого обмеження прав родичів тих осіб, які загинули або зникли безвісти, беручи участь в АТО.

Як розповіла міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна, військова агресія Росії проти України розпочалася 2014 року. Уже 2022 року почалося повномасштабне вторгнення російських військ на територію України.

“Тож маємо уникнути несправедливого поділу як самих українських захисників — учасників військових і спеціальних заходів, так і прав членів родин полеглих воїнів”, — сказала Лапутіна.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com