Кабмін продовжив режим надзвичайної ситуації до кінця року

28.10.2020, 15:49
87684

Кабінет міністрів України на засіданні 28 жовтня продовжив дію режиму надзвичайної ситуації до кінця року. Це пов’язано з погіршенням ситуації із розповсюдженням COVID-19.

Читайте також: Антитіла до COVID-19 живуть лише кілька місяців, – вчені

Відповідний документ опублікували на сайті уряду. У пояснювальній записці до нього йдеться, що у зв’язку з продовженням терміну дії карантину виникла й потреба у продовженні на всій території України режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2020 року.

Чим надзвичайна ситуація відрізняється від надзвичайного стану?

Надзвичайна ситуація встановлюється на окремій території чи в межах організації. Стан найчастіше вводиться на території всієї країни. Однак режим надзвичайної ситуації також може бути встановлений на державному рівні.

Крім того, надзвичайну ситуацію оголошує Кабінет міністрів або місцеві органи влади. Запровадження надзвичайного стану вже залежить від указу президента, який затверджує Верховна Рада.

Зазначимо, що введення в країні надзвичайного стану тимчасово обмежує права людей, надзвичайної ситуації – ні. Останній режим здебільшого спрямований на мобілізацію всіх органів державної влади.

Відповідно до закону, тривалість надзвичайного стану – 30 або 60 днів із можливістю продовження. Чітких термінів дії режиму надзвичайної ситуації немає.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com