Кабмін скасував рішення щодо доставки пенсій: як будуть видавати виплати

2.06.2021, 17:01
97426

Кабінет міністрів України скасував обов’язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня, як це раніше було закріплено в постанові №277. “Укрпошта” буде доставляти виплати до 2023 року.

Читайте також: В Італії більше не визнають українське посвідчення водія

Про це на своєму сайті повідомив оператор поштового зв’язку.. Основна причина, через яку ініціативу відклали на два роки, – неготовність банківської інфраструктури і систематичне закриття банківських відділень. Наразі банкомати наявні лише у 4% міст України, що значить, що 13 млн українців не мають доступу, а відтак і можливості користуватися банківськими послугами.

“Тоді як Укрпошта покриває 100% населених пунктів і може надати в тому числі і фінансові послуги всім без винятку українцям”, – відзначили в компанії. Наразі пенсію за допомогою листонош отримує близько 3,5 млн українців.

“До 2023 року доставку пенсій, як і раніше готівкою і додому, будуть здійснювати листоноші та відділення Укрпошти. Впевнений, за цей час буде вироблено механіку, яка спростить доставку пенсій, але при цьому не створить проблем для пенсіонерів. Бо поки пропозиція їхати в карантин і оплачувати дорогу до райцентру, щоб зняти гроші з картки, виглядає як частина проблеми, а не рішення”, – прокоментував генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com