Кабмін спростив перетин кордону для українців, які повертаються додому

24.02.2022, 11:31
112119

Кабінет міністрів спростив перетин кордону для українців, які повертаються додому. Тепер вони не будуть відправлятися на самоізоляцію, незалежно від того, з якої країни повертаються і чи мають COVID-документи.

Читайте також: В ЄС затвердили нові правила подорожей для туристів від 1 березня: що зміниться

Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише ТСН.

За його словами, скасовано вимогу обов’язкової самоізоляції та встановлення додатка “Вдома” або обсервації. Це стосується громадян України, які не мають документи про щеплення, негативний тест на COVID-19 або довідки про одужання.

Читайте також: В Україні в областях, які межують з РФ і Білоруссю, запровадили додаткові режимні обмеження: що зміниться

“Тепер для перетину державного кордону України її громадяни не зобов’язані мати “ковідні” документи: “жовтий” або “зелений” COVID-сертифікат, документ про результати тестування на COVID-19 або сертифікат про одужання від коронавірусу”, – зазначив Ляшко.

Крім того, скасовано заборону на в’їзд для іноземців, які прибувають з країн Південної Африки. Раніше така норма діяла, щоб уникнути поширення штаму коронавірусу “Омікрон”. Громадяни України, які перебували в цих країнах більше 7 днів, мали пройти обов’язкову самоізоляцію.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com