Кабмін вперше виділив кошти на шкільні їдальні

27.11.2019, 16:55
54381

Кабінет Міністрів України прийняв рішення направити в 2020 році 400 млн гривень на обладнання харчоблоків у школах. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України в середу, 27 листопада.

Читайте також: Новосад заявила, що в українських школах навчатимуть медіаграмотності

Відзначається, що ці кошти виділяються на стандартних принципах співфінансування. Так, постанова передбачає, що місцеві органи влади повинні додати до державних коштів свої інвестиції:

не менше 30% суми повинні додати м. Київ, міста обласного значення, ОТГ з адміністративним центром у місті обласного значення, а також області; не менше 10% суми – райони і ОТГ; не менше 5% суми – села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, і населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.

″Сьогодні ми маємо статистику, що протягом навчання в школі майже на 40% зростає кількість дітей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Це сигнал для нас, що ми, разом з Міністерством охорони здоров’я, повинні звернути увагу на здорове харчування в школах. Ці 400 млн грн – наш перший крок у цьому напрямку″, – підкреслила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com