Кабмін запустив автоматичне призначення пенсії

2.07.2020, 21:49
77205

В Україні ввели автоматичне призначення пенсії. Про це повідомляє прес−служба Мінцифри у четвер, 2 липня. З учорашнього дня пенсія призначається автоматично з досягненням пенсійного віку. При цьому немає необхідності додатково звертатися і особисто відвідувати органи Пенсійного фонду.

Читайте також: Гривня катастрофічно обвалилась: Нацбанк встановив курс долара на 3 липня

Через новий онлайн-сервіс можна надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію заздалегідь і провести перевірку наявних у фонді даних.

Відзначається, що з початку роботи сервісу заяви подали вже 813 майбутніх пенсіонерів. Для призначення пенсії потрібно авторизуватися на порталі фонду (portal.pfu.gov.ua) за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), заповнити анкету, додати копії документів, підписати заяву КЕП і відправити її в орган фонду. Після обробки заяви користувач отримає повідомлення про автоматичне призначення пенсії, дати і розмір виплат.

Читайте також: “Насрав під кінець”, – ЗМІ оприлюднили фрагмент листування “Слуги народу” про відставку Смолія

Також послуга незабаром стане доступна також користувачам, які не мають КЕП. Вони зможуть авторизуватися через BankID або систему електронної ідентифікації id.gov.ua.

При цьому документи, що підтверджують трудову діяльність (трудову книжку, документи про навчання, військову службу і т.д.), можна подати завчасно. Трудову книжку може подати як роботодавець, так і сам користувач.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com