Кабмін змінив порядок встановлення тарифів на паркування авто

28.10.2020, 17:12
87692

Кабмін вніс зміни до Порядку формування тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів. Ця постанова дозволить органам місцевої влади встановлювати ринкові тарифи.

Читайте також: Кабмін виділив із “коронавірусного” фонду майже 2 мільярди гривень на доплати поліції

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 28 жовтня, передає РБК-Україна.

Документом передбачається враховувати при встановленні тарифу на послуги з користування майданчиками для платного паркування інвестиційну складову.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, діючі підходи щодо формування тарифів, а саме жорстка прив’язка тарифів до витрат на облаштування і утримання паркувальних майданчиків, відсутність інвестиційної складової у тарифі, позбавляє міста можливості ефективно розвивати паркувальний простір.

Діючі норми також не давали реалізовувати заходи зі зменшення навантаження на вулично-дорожню мережу міста у робочі дні шляхом гнучкого регулювання вартості послуг паркування в різних зонах, на окремих вулицях, в різні дні тижня та час, а також вводити на окремих паркінгах прогресивний тариф з метою стимулювання людей до короткострокового паркування.

Натомість нинішній витратний спосіб формування тарифів жодним чином не враховує попит та пропозицію щодо паркувальних місць і створює суттєві перепони на шляху залучення інвестицій для будівництва перехоплюючих, підземних, надземних, багаторівневих паркінгів, зазначають автори документу.

Так, наприклад, витрати на облаштування та утримання майданчиків для платного паркування, розташованих у крайній правій смузі проїзної частини вулиці, можуть бути однаковими як у самому центрі міста, так і на його околиці, але ж попит на користування паркувальними місцями на цих майданчиках буде кардинально відрізнятись.

“Отже, можливість врахування у тарифі інвестиційної складової та гнучке регулювання вартості паркувальних послуг дасть змогу оптимізувати завантаження наявних паркувальних місць та забезпечити розвиток паркувального простору”, – йдеться в документі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com