Каленов заявив, що невиплата ПДВ може бути диверсією проти влади

21.12.2019, 21:16
57370

Невідшкодування ПДВ низці великих промислових підприємств може бути диверсією проти влади. Про це заявив президент об’єднання підприємств “Укрметалургпром” Олександр Каленков, передає УНІАН.

Читайте також: В Україні підняли суму пенсійних виплат та надбавок

“Держава зобов’язана у строк повернути переплачений ПДВ. Те, що ми не отримаємо понад 1,5 мільярди гривень у ці дні – це створює саме проблему, цю точкову, одиничну саме в ці дні. До кінця року у нас не буде іншого резерву для того, щоб покрити заробітні плати працівників, розрахуватися з підрядниками… я не знаю – це зроблено з дурості, через недогляд чи це диверсія проти влади”, – сказав він в ефірі телеканалу “112 Україна”.

Каленков підкреслив, що невиплата ПДВ промисловцям запустить спіраль ще більших невиплат – зарплат, відрахувань до місцевих податків тощо.

“Ви розумієте настрій людей у цих промислових регіонах, коли вони через те, що держава не виконує свої зобов’язання, не повертає у строк гроші самих же підприємств, затримка заробітної плати, оплата всіх соціальних допомог тощо. І потрібно розуміти, що це йде як спіраль: не отримають гроші постачальники, вони не зможуть виплатити зарплати своїм працівникам, не отримають гроші підприємства – не будуть нараховані податки на заробітну плату, не отримають гроші місцеві бюджети, Пенсійний фонд, держбюджет, і це все піде погіршення ситуації, як по спіралі. Навіщо запускати цю спіраль неплатежів у цей час – я не розумію. Це не та стаття витрат, на якій потрібно економити”, – додав президент “Укрметалургпрому”.

Нещодавно стало відомо, що держава може призупинити відшкодування ПДВ низці великих промислових підприємств. Так, міністр економіки України Тимофій Милованов заявив про намір підписати з представниками промисловості меморандум, в якому будуть зафіксовані основні проблеми промпідприємств та шляхи їх розв’язання. При цьому міністр висловив упевненість в необхідності написання стратегії розвитку вітчизняної промисловості.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com