Калінінграда більше немає: у Польщі змінили штучну назву російського міста

10.05.2023, 18:01
140350

Комісія зі стандартизації географічних назв за межами Польщі оголосила, що відтепер у країні використовуватимуть назви “Крулевець” (Królewiec) і “Крулевецька область” замість “Калінінград” і “Калінінградська область”.

Читайте також: Суд визнав Трампа винним у справі про спробу зґвалтування журналістки

Про це повідомляє видання Rzeczpospolita.

Комісія з унормування географічних назв за межами Польщі заявила, що для адміністративної одиниці, в якій розташоване російське місто, рекомендується польська назва Królewiec Oblast (Крулевецька область) замість назва Kaliningrad Oblast (Калінінградська область).

Комісія зазначила, що під час внесення змін було враховано, що “місто, яке зараз має російську назву Калінінград, відоме в Польщі під своєю традиційною назвою Крулевець”, і що нинішня російська назва міста є “штучною і не пов’язаною ні з містом, ні з регіоном”.

“Факт присвоєння великому місту поблизу польських кордонів імені М.І. Калініна, злочинця, співвідповідального, серед іншого, за прийняття рішення про масове вбивство поляків (Катинський розстріл), має в Польщі емоційний, негативний характер”, – йдеться в заяві відповідної Комісії.

Комісія підкреслила, що “нинішня російська назва міста є елементом російського символічного простору, нав’язаного аудиторії навіть за межами країни”.

“Події, пов’язані з російським вторгненням в Україну, нав’язуванням так званого “руського міра”, веденням Росією інформаційної війни, змушують нас інакше поглянути на питання нав’язаних назв, які викликають великі суперечки і не мають схвалення в Польщі”, – заявили в Комісії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com