Канада додатково передасть Україні 200 бронемашин Senator: деталі

18.01.2023, 20:00
134404

Сьогодні, 18 січня, міністерка оборони Канади Аніта Ананд під час свого візиту у Києві повідомила, що її країна передасть Україні 200 броньованих машин Senator.

Читайте також: У масштабній ДТП біля Львова маршрутка з пасажирами зіткнулась з вантжівкою і перекинулась: є постраждалі

Про це повідомляється на сайті канадського уряду.

“Цей новий пакет військової допомоги є відповіддю на конкретний запит України на ці машини, які закуповуються у канадської компанії Roshel. Ця допомога оцінюється в понад 90 мільйонів доларів і виділяється в рамках додаткової військової допомоги Україні в розмірі 500 мільйонів доларів, оголошеної прем’єр-міністром Трюдо в листопаді 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

Бронетранспортери Senator – легко маневрені та адаптовані. Вони оснащені найсучаснішими, найкращими у своєму класі технологіями, і на них можна легко встановити зброю. Ці БТРи дозволяють безпечно транспортувати персонал і обладнання, а також здійснювати медичну евакуацію.

Про передачу Україні БТР канадська міністерка повідомила разом зі своїм українським колегою, міністром оборони Олексієм Резніковим, з яким вона провела двосторонню зустріч.

Відомо, що під час зустрічі сторони обговорили, як Канада може допомогти Україні у її нагальних оборонних потребах. Водночас міністр Резніков подякував Канаді за понад 1 мільярд доларів військової допомоги, виділеної Україні від лютого 2022 року. Ця допомога містить зенітно-ракетну систему NASAMS з відповідними боєприпасами, 39 броньованих машин бойової підтримки, протитанкове озброєння, гаубиці M777 та боєприпаси до них, а також багато іншого.

Машина має сталевий кузов та скло, здатне витримувати постріли з 50-каліберної зброї. Senator також має вибухозахищений кузов, тож він може витримати підрив гранати чи міни. Шини автомобіля мають систему Run Flat з підкачкою на ходу.

Автомобіль обладнано системою, котра може протидіяти хімічним, біологічним, радіологічним атакам, генеруючи чисте повітря усередині герметичної кабіни.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com