Кандидат у прем’єри Словаччини виступив проти допомоги Україні та її членства в НАТО

27.04.2023, 14:32
139661

Експрем’єр Словаччини Роберт Фіцо, який знову є кандидатом на пост очільника уряду, виступив проти військової допомоги Україні. Політик також пообіцяв блокувати європейські санкції проти агресорки Росії.

Читайте також: Медведчук вигадав собі “Другую Украину” і бере туди держзрадників і пропагандистів – ЗМІ

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Крім того, Фіцо пообіцяв заблокувати перевезення зброї через Словаччину. Разом з тим політик каже, мовляв, не підтримує Кремль, але натомість нібито виступає за мир.

“Не можна лаяти націю за певну думку… Я не за Путіна, я за мир. Сподіваюся, у Заходу вистачить розуму не йти на відкриту війну з Російською Федерацією”, – сказав він.

До слова, цього тижня колишній словацький прем’єр-міністра зустрівся з послами США, Великобританії та ЄС, аби поділитися своїм баченням зовнішньої політики Братислави. Під час зустрічі Фіцо заявив: якщо повернеться до влади, то ще й заблокує заявку України на членство в НАТО. Він назвав це “найбільшою нісенітницею”, яка зробить конфлікт глобальним.

Слід  зауважити, що попри свої дещо скандальні заяви Роберт Фіцо відкинув ідею про те, що його можуть ізолювати в ЄС разом з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном, який також відомий своїми проросійськими настроями. 

Наразі партія Роберта Фіцо Smer лідирує в опитуваннях перед парламентськими виборами у Словаччині, що заплановані на 30 вересня. Потенційному поверненню Фіцо допоміг національний розкол через вторгнення Росії в Україну. За даними Bloomberg, поки невідомо, чи зможе Фіцо сформувати коаліцію.

Роберт Фіцо очолював уряд від 2006 до 2010, а також від 2012 до 2018. Він пішов у відставку через масові протести в країні та вбивство журналіста-розслідувача.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com