Кандидатка від “Слуга народу” має російське громадянство та бізнес в окупованому Криму

1.07.2019, 22:48
31428

Кандидатка в народні депутати від партії “Слуга народу” Наталія Цибань, яка балотується в одномандатному виборчому окрузі №59 у Донецькій області, має російське громадянство, бізнес в окупованому Криму та на Донбасі, а також численні шахрайські операції. Про це йдеться у розслідуванні газети “Ситуація і Факти”.

Читайте також: До верховної Ради балотуватиметься бізнес-партнер сім’ї Зайцевої від партії “Слуга народу”

На сайті Центрвиборчкому в біографії Наталії Цибань зазначається, що вона народилася 10 вересня 1978 року в місті Макіївка Донецької області, є громадянкою України, упродовж останніх п’яти років проживає на території України, має вищу освіту. Є заступником директора ТОВ “Укрхімпромторг”. Безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня.

Як йдеться у публікації, разом із чоловіком Наталія Цибань є власницею ТОВ “Міжнародний розважальний комплекс “Гаюс” (Сімферополь). У 2011 році ця фірма фігурувала у гучному кримінальному провадженні за ч.3 ст. 190 УК України (Шахрайство).

Зазначається, що група шахраїв вимагала гроші від будівельних фірм Криму за участь в будівництві “ЖК “Стрілецький”. Вони видавали із себе посередників заможних інвесторів зі Сходу. Серед фірм, на рахунки яких шахраї переконували будівельників перерахувати кошти, було і ТОВ “МРК “Гаюс”.

Тим не менш, фірму влада Сімферополя продовжувала протегувати – в 2012 році ТОВ “МРК “Гаюс” дали дозвіл на розробку проекту землеустрою для будівництва торговельного комплексу на місці розташування блоку №5 недобудованого військового “ящика”, зведення якого розпочате за часів СРСР, було заморожене.

Читайте також: Партія “Слуга народу” судиться з ЦВК через політичних клонів

Наразі ТОВ “МРК “Гаюс” належить 90% власності у будівельному ТОВ “Сабріна і К”, яке було зареєстроване в Ялті в березні 2015 року за російським законодавством. Міноритарний власник ТОВ “Сабріна і К” Г.М.Гвардєєв, екс-керівник кримської організації колишньої проросійської партії “Вітчизна”.

Наталії Цибань також належить ПП “Оазіс”, зареєстроване на окупованій території – в Макіївці. Співзвучну назву має і ресторан подружжя Цибань в Приморському парку кримської Ялти – “Оазіс-Парк”. Як повідомляється на сайті 3652.ru, розташований ресторан поруч із ЖК “Opera Prima”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com