Канікули в школярів можуть зміститися через недостатню кількість щеплених вчителів

1.10.2021, 13:00
102127

За словами міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета, є можливість того, що учні будуть відвідувати навчальні заклади в літні місяці

Про це повідомляє РБК-Україна.

В Міністерстві освіти (МОН) заговорили про те, що канікули для школярів можуть змістити в залежності від епідемічної ситуації в країні. Наприклад, закриватимуть школи, де не всі вчителі вакциновані, якщо населений пункт опиниться в “червоній зоні епідемічної небезпеки”. Оскільки у “червоних” зонах діє вимога для освітян загальноосвітніх шкіл — вакцинація усіх вчителів. Також уряд схвалив документ про обов’язкову вакцинацію освітян та працівників державного апарату. Відповідно до рекомендацій МОН, школи зможуть встановлювати канікули в зонах підвищеної епідемічної небезпеки. Рішення про встановлення дат канікул для учнів прийматиме адміністрація закладу. Є варіант, що навчання в школах може бути влітку, коли немає такої кількості хворих, а на вулиці гарна погода, яка теж не сприяє застуді. Адже наразі опалювальний сезон ще не почався, а на вулиці вже заморозки. У квартирах температура повітря не дуже комфортна, багато людей хворіє саме в такі сезони.

Наразі, за словами Шкарлета, головна мета Міністерства — надати дітям якісну освіту “За оперативною інформацією місцевих органів управлінь освітою, станом на 29 вересня вакциновано понад 452 тис. працівників закладів загальної середньої освіти, з них майже 280 тис. (42,7%) отримали повний цикл вакцинації та 172 тис. (26%) – неповний цикл; не вакциновані – 203 тис. (31%)”, — написав міністр. Лідером за кількістю вакцинованих освітян стала Полтавська область, на другому місці — Черкаська, на третьому — Київська. Статистика оновлюється щотижня.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com