Капітан ЗСУ розкрив головне завдання українських військових на лівобережжі Херсонщини

2.12.2023, 10:04
150704

Росіяни на півдні вибудували потужну оборону після того, як минулого року захисники відсунули їх на лівий беріг. Тож тепер ЗСУ мають зменшувати військовий потенціал загарбників.

Читайте також: Десятки тисяч військових, переселенців та інших українців підтримали вимогу «Української команди» до уряду скасувати постанову 953

Про це капітан ЗСУ Валерій Прозапас сказав в ефірі “Еспресо”.

“Росіяни вибудували достатньо грамотну оборону. Перед фортифікацією вони поставили мінно-вибухові загородження. В окупантів вже зовсім інша ситуація з аеророзвідкою. На тому самому напрямку минулого року ми відпрацьовували по позиціях окупантів за допомогою аеророзвідки та далекобійної артилерії. Тому вони були змушені відступити на лівий берег і зробити висновки”, – розповів він.

Тепер, за словами капітана, загарбники використовують РЕБ, аеророзвідку, “орлани”, Zala, Supercam, “ланцети” і безмежну кількість особового складу, зокрема окрему сформовану дивізію.

“Тому я вважаю, що наша головна задача зараз – продовжувати зменшувати їхню боєздатність”, – зазначив Прозапас.

За його словами, окупанти навряд чи здатні на якісь стратегічні проривні дії наступального характеру, але українцям треба бути готовим до гіршого.

“Як казав Верховний Головнокомандувач, Україні потрібно посилювати фортифікацію, щоб у росіян навіть в думках не було ідей про наступальні операції”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com