Карабах припиняє вогонь і складає зброю, Азербайджан закінчує “антитерористичні заходи”

20.09.2023, 13:32
147029

Міноборони Азербайджану заявило, що досягнуто домовленості про призупинення антитерористичних заходів у Карабаху від 13:00 середи, 20 вересня. Так звана “влада” невизнаної республіки ухвалила рішення про припинення вогню.

Читайте також: ЗСУ під час звільнення Кліщіївки взяли в полон сержанта батальйону “Ахмат” (відео)

Про це йдеться у заяві відомства, яку оприлюднили азербайджанські ЗМІ.

“Роззброєння вірменських формувань у Карабасі, виведення вірменських військових забезпечуються в координації з російськими миротворцями”, – повідомляє Міноборони Азербайджану.

Баку підтверджує припинення вогню

Зазначається, що формування Збройних сил Вірменії та незаконні збройні формування складають зброю, залишають бойові позиції, військові посади та повністю роззброюються. Також вірменські військові залишають територію Азербайджану. Паралельно здаються все озброєння та важка техніка, повідомляють у Баку.

ЗМІ пишуть, що вірменські сили вже здають зброю, залишають свої бойові позиції і військові пости, а також повністю роззброюються. За словами керівника пресслужби Міноборони Азербайджану полковника Анара Ейвазова, з супроводом азербайджанських технічних засобів створюються умови для виведення особового складу ЗС Вірменії з Карабаху.

“Під контролем наших технічних засобів і засобів спостереження створюються умови для відступу особового складу та самовільного залишення бойових позицій”, – сказав він.

Крім того, адміністрація президента Азербайджану Ільхама Алієва 21 вересня зустрінеться у місті Євлах з представниками вірменського населення Карабаху для обговорення питань реінтеграції.

Карабах вирішив припинити вогонь

Слід зауважити, що у невизнаному Карабасі заявили, що вирішили припинити вогонь вогню від сьогодні, пише Media.Az. Згодом це підтвердило Міноборони Азербайджану. У заяві “влади” невизнаної республіки зазначається, що вони складають зброю та виводять свої війська з регіону.

“Досягнуто угоди про виведення підрозділів, що залишилися, і військовослужбовців ЗС Вірменії, розформування та повне роззброєння “збройних формувань армії оборони Нагірного Карабаху” та виведення важкої техніки та озброєнь з цієї території”, – йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com