Карантин буде подовжено: у МОЗ назвали головні причини

19.04.2020, 21:41
70075

Через п’ять-десять днів в Україні може статися сплеск зростання кількості інфікувань новим коронавірусом COVID−19. Це станеться через те, що чимало українців знехтували карантином і пішли до церков на Великдень. Відповідно через цю ситуацію може бути подовжений карантин. Про це в ефірі ТСН.Тижня сказала заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Читайте також: В одній з українських лікарень закінчилися апарати ШВЛ, а ті, що є – зайняті

“На жаль, недотримання карантину може вплинути на його подовження. Тому що ми всі чітко розуміємо, що те, що Україна запровадила карантин дуже швидко і достатньо жорсткі заходи карантину дає змогу зробити зростання захворюваності не піковим, а таким достатньо пологим. Тому сьогодні вся мережа наша, яка є в Україні, а це фактично зарезервованих 35 тисяч ліжок госпітальної бази, сьогодні не є переповнена. Ми можемо говорити про те, що ми маємо резерв і ліжок в стаціонарах, і резерв у відділеннях інтенсивної терапії, оскільки не більше 8% апаратів штучної вентиляції легень сьогодні задіяно. І кожен з нас має розуміти, що якщо ми дотримуємося рекомендацій карантину, а це не видумка, це доведено науковими дослідженнями, ми зможемо зберегти систему охорони здоров’я, ми зможемо зберегти медиків і найголовніше − врятувати життя тисяч наших громадян”, − сказала Ірина Микичак.

Нагадаємо, що нинішній карантин діє до 24 квітня.

Станом на 09:30 19 квітня в Україні зафіксували 5440 випадків інфікування новим коронавірусом. Із них 141 − летальний випадок, 347 − видужали, решта − лікуються.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com