“Карантин − це не канікули чи відпустка”, − голова МОЗ терміново звернувся до українців

18.03.2020, 22:44
66877

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець терміново звернувся до українців із закликом залишатися під час карантину вдома. Звернення міністра охорони здоров’я, опубліковане в телеграм−каналі МОЗ.

Читайте також: COVID-19 в Україні: ситуацію можна відстежувати в режимі онлайн

“Занотуйте: карантин − це не канікули чи відпустка. Якщо ви не пішли на роботу, це не означає, що треба ходити в гості до друзів. Ми наполягаємо, щоб ви залишалися вдома. Самоізоляція  − це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу. Не будьте байдужими до друзів та знайомих. Всіма способами пропагуйте домашній режим. Прості речі рятують життя! Я ще раз наголошую, ситуація вкрай серйозна. Не ставте під загрозу своє здоров’я  та здоров’я ваших близьких”, − сказав міністр.

Ємець шкодує, що багато людей сприймають карантинні обмеження легковажно та нехтують встановленими протиепідемічними правилами та способами індивідуального захисту.

Він зауважив, що в разі необхідності влада буде вводити ще більш жорсткий режим, навіть якщо “це комусь не подобається”.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в світі Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії маштабного зараження українців. Кабмін встановив обмеженння на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб.

Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони.

Роботу метро, а також автомобільнезалізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні буде тимчасово обмежено.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com