Карантин вихідного дня: лідери найбільших християнських церков просять не закривати храмів

11.11.2020, 09:09
88780

Міністерство культури, Державна служба з етнополітики та свободи совісті та лідери найбільших християнських церков підписали спільну заяву, в якій закликали в умовах карантину зберегти доступність храмів та закладів культури протягом усього тижня. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Міністерства культури та інформполітики в Facebook.

Читайте також: Лікар-інфекціоніст розповів, що дасть ведення “карантину вихідного дня”, де треба носити маску

“Для християн розпочинається особливий період ‒ Різдвяний піст, який є періодом усамітнення, просвітництва, доброчинності й турботи про іншого. Для віруючих це особливий період, що має багатовікові традиції. Одночасно країна, як і напередодні Великодня, перебуває в неординарній ситуації через неподолану пандемію. Дбаючи про здоров’я людей, їхню емоційну розраду та духовний стан, важливо зберегти доступність храмів та інших священних місць”, – йдеться у повідомленні.

Для того, щоб убезпечити вірян, пропонується запровадити такі заходи:

Продовжити використання захисних масок і дезінфекторів на вході.

У приміщеннях релігійних організацій без рядів стаціонарних сидінь проводити релігійні заходи із дотриманням дистанції у 1,5 метри і з заповненістю не більше 50% або іншого відсотка, рекомендованого МОЗ. Для служб на свіжому повітрі пропонується встановити таку самі обмеження щодо дистанції чи менше.

Запровадити аналогічний запобіжний захід в музеях, театрах та інших закладах культури, що мають ряди стаціонарних місць.

“У ці складні часи Церкви відчувають потребу людей у духовній та моральній підтримці. Можливість взяти участь у богослужінні в церкві чи отримати позитивні емоції завдяки відвіданню культурного закладу ‒ держава має забезпечити право українців на самостійний вибір місця духовного спокою та відпочинку. Адже фізичне здоров’я неможливе без душевного спокою та емоційного відпочинку. Сподіваємося на ухвалення виважених і збалансованих рішень, що комплексно сприятимуть підтримці співгромадян під час пандемії та якнайшвидшому її подоланню”, – йдеться в повідомленні.

Заяву підписали Міністерство культури, Державна служба з етнополітики та свободи совісті, Православна Церква України, Українська Православна Церква, Українська Греко-Католицька Церква та Римсько-Католицька Церква в Україні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com