Католики відзначають Великдень

4.04.2021, 12:13
96164

Сьогодні, 4 квітня, християни західного обряду святкують Великдень.

Читайте також: Як українські зірки святкують Великдень

Цього дня Воскресіння Христове святкують римо-католики, частина греко-католиків і протестантів, а також Фінляндська православна церква.

Як відомо, Великдень є найдавнішим і найголовнішим християнським святом усього богослужебного року і приурочене Воскресінню Ісуса Христа. Для християн цей день символізує перемогу життя над смертю, звільнення від тягарів гріха, перехід зі стану несвободи в царину свободи і любові.

За Євангеліями, після того, як Ісус прийшов до Єрусалима, був зраджений і страчений на хресті, а потім похований у печері відданими учнями – Він воскрес. Недільного дня, прийшовши до Його гробу, жінки-мироносиці виявили, що місце поховання порожнє. Натомість побачили ангела, який сповістив їм, що Ісус воскрес. Невдовзі одній із них явився Христос, якого вона сприйняла спочатку за садівника, і сказав про своє воскресіння. Радісна звістка надзвичайно швидко поширилася Єрусалимом, а потім і всією Іудеєю.

Святкування Великодня у західних і східних християн майже не відрізняються в основних принципах святкування. Щоправда, дата святкування різниться. Зазвичай західні християни зустрічають Воскресіння Христове раніше, ніж східні, але інколи дати збігаються.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com