Катували, вимагали гроші та спалювали житло: на Чернігівщині затримали банду рекетирів

11.07.2023, 20:27
143609

Служба безпеки України знешкодила угруповання рекетирів, яке викрадало мешканців Чернігівщини. Злодії також розхитували ситуацію на прикордонній зоні з РФ.

Читайте також: Ризик знизився: у розвідці оцінили ймовірність теракту на Запорізькій АЕС та назвали цілі ворога

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як стало відомо, злочинці тероризували та намагалися тримати у страху мешканців Чернігівської області. Підозрюваними ж є мешканців обласного центру, які раніше вже були притягнуті до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

“Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації з жителями прикордонного регіону, а потім вимагали з них гроші за “врегулювання спору”.  Бандити мали власну мережу інформаторів, через яку отримували відомості щодо потенційних жертв. Діяльність угруповання створювала реальні передумови для розхитування внутрішньо-політичної обстановки у прикордонному з рф північному регіоні”, – розповіли в СБУ.

Правоохоронці затримали п’тьох учасників бандики, коли ті намагалися викрасти місцевого мешканці. Йому рекетири “намалювали борг” у майже 100 тисяч гривень.

“Встановлено, що у разі відмови платити банді її учасники викрадали людей, а потім відвозили у заздалегідь підготовлені місця і піддавали жорстоким тортурам. Кримінальники катували людей і обіцяли припинити знущання тільки у разі негайного перерахування коштів на банківські рахунки фігурантів. Крім того, зловмисники знищували майно громадян шляхом підпалів на території інших регіонів. Лише за декількома фактами, які задокументували правоохоронці, зловмисники “вибили” з громадян більше 200 тисяч гривень”, – додали в СБУ.

Зараз учасники банди перебувають під вартою Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com