Катування у ТЦК на Львівщині: стало відомо про двох постраждалих від працівників військкомату

21.09.2023, 09:02
147061

В одному з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) на Львівщині незаконно утримували та катували в приміщенні військкомату двох чоловіків.

Читайте також: 2033 року населення України становитиме близько 35 мільйонів – Інститут демографії

Про це повідомили у середу, 20 вересня, у пресслужбі ДБР.

“Мешканці Харкова та Кривого Рогу намагалися незаконно перетнути кордон і потрапити до Польщі. Однак їх затримали прикордонники, склали протокол про порушення правил перетину державного кордону і доправили до військкомату для постановки на військовий облік”, – йдеться у повідомленні.

Як з’ясувалося під час досудового слідства, у військкоматі обох чоловіків намагалися примусити “добровільно” пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації, на що вони не погоджувались. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, іншого – 7.

“19 вересня 2023 року під “наглядом” керівника військовий-водій побив обох громадян. Одного з потерпілих бив руками та ногами по тілу і обличчю, погрожуючи зброєю. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет у цей же ж день. Інший чоловік отримав удар у голову”, – уточнили в ДБР.

Як повідомлялося, 20 вересня працівники ДБР повідомили про підозру обом військовослужбовцям у незаконному позбавлені волі та катуванні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Наразі подано клопотання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою без можливості внесення застави.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com