Кава з лимоном для схуднення – дієтологи коментують рецепт з TikTok

10.10.2021, 14:46
102647

Коли ви сідаєте на нову дієту, перш за все скористаєтеся простими порадами, щоби не виснажувати себе. Одна з таких хитрощів щодо схуднення викликала інтерес у соцмережах цього тижня, передає Newsweek.

Читайте також: Італійські науковці виявили, що втрата нюху через COVID-19 створює проблеми в сексі

Користувачка TikTok запропонувала додавати лимонний сік до кави, щоби швидше спалювати жир.

Дієтологи одразу категорично спростували цей “лайфхак”.

Так британський лікар-дієтолог, який понад 30 років вивчає новації щодо лікування діабету, лауреат Національної премії з охорони здоров’я Канади, подивився публікацію в TikTok і не знайшов у цьому рецепті “для схуднення” нічого медично підтвердженого і категорично спростував цей “метод”.

“Не існує фізіологічного пояснення, що б виправдовувало змішування кави та лимона для схуднення”, – сказала інша докторка-дієтолог і член Британської дієтологічної асоціації (BDA) Марсела Фіуза.

Факт полягає в тому, що лимонний сік знижує глікемічний індекс, швидкість, з якою цукор в крові всмоктується в кров.

Якщо ви включите лимонний сік до таких страв і напоїв, як салат, кава, запечена риба, – це уповільнює поглинання вуглеводів з усіх продуктів, що містяться в цій страві. Такий процес означає, що цукор у крові людини не підніметься так швидко, як від простих вугеводів (шоколадний батончик, цукерки, тістечка, кава з цукром).

Але при цьому ви повинні використовувати принаймні половину чайної ложки лимонного соку, щоби вплив на на рівень цукру у крові був помітний.

Однак вплив лимонного соку на рівень цукру в крові не означає, що він допоможе схуднути. Суміш лимонного соку і кави сама по собі є “сумнівною”.

“Можливо, це знизить апетит і ви з’їсте менше, цукор у вас в крові не підскочить так різко, але про здорове схуднення не йдеться в цьому випадку”, – сказала лікарка.

Зазвичай, коли ви додаєте лимон до страви, вам потрібно збалансувати цей смак і аромат. Тож часто ви використовуєте саме сіль чи цукор. А це вже не є здоровю звичкою для тих, хто на дієті.

“На наше харчування має вплив наше мислення і індивідуальне сприйняття дійсності”, – зауважує дієтологиня.

Якщо хтось відчуває, що в його каві не вистачає лимонного соку, це означає лише те, що йому так подобається більше, аніж кава без лимону. А якщи він ще й помітив, що схуд, це може означати. що він просто менше з’їв ввечері.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com