Італійські науковці виявили, що втрата нюху через COVID-19 створює проблеми в сексі

9.10.2021, 22:33
102627

В Італії група дослідників опитала близько 9000 осіб, які втратили нюх після коронавірусу. Як відомо, це один з найбільш характерних побічних ефектів, який може переслідувати до шести місяців (і навіть довше).

Читайте також: Сексуальні фантазії в громадському місці: психолог розказала про причини прихованих бажань

Експерти хотіли з’ясувати, як відсутність одного з важливих почуттів впливає на наше життя, пише maximonline.

Отже, як з’ясували науковці, основною проблемою для людей, які більше не відчувають запахів, звичайно, стає їжа. Улюблені страви втрачають смак, кава стає просто чорною рідиною. Більш того, можна помилково з’їсти щось несвіже.

Науковці спостерігають втрату або, навпаки, набір ваги у багатьох людей з аносмією. Схуднення зрозуміло, а ось набір ваги відбувається через те, що людина не відчуває задоволення і насичення від звичної кількості їжі і їсть більше.

Другий поширений ефект від втрати нюху виявився менш очевидним. Багато опитаних скаржилися на проблеми з сексом, причому як жінки, так і чоловіки.

Виявилося, що нюх відіграє серйозну роль у визначенні сексуально привабливого партнера. Річ тут навіть не в феромонах, а в тому, що природний запах тіла є одним з найсильніших збуджуючих аспектів.

У стабільних пар саме він викликає вироблення окситоцину – гормону, який викликає розслаблення, довіру, бажання обніматися. Іноді просто знайомого запаху достатньо, щоб запустити збудження.

Всього цього виявилися позбавлені люди без нюху. Вони скаржилися на почуття відчуження у власній родині, яке викликало проблеми з лібідо і депресію. Науковці пов’язали це з нестачею окситоцину.

Ще гірше складалися справи у жінок без пари. Під час пандемії самотнім панночкам і так стало набагато складніше відправитися куди-небудь на пригоди. Однак, навіть якщо дівчата без нюху примудрялися познайомитися з хлопцем, вони не особливо прагнули продовжувати знайомство. Виявилося, коли жінка не може відчути запах чоловіка, вона часто абсолютно нездатна зрозуміти, подобається він їй чи ні.

Так ось, дівчата, позбавлені коронавірусом цієї суперздатності, вважали за краще не ризикувати і взагалі не вступати у відносини з незнайомцем, оскільки незрозуміло, підходить він чи ні.

Разом з тим вільні чоловіки менше всіх страждали від проблем з лібідо через відсутність нюху. Все-таки запах в критеріях привабливості дівчини стоїть не на найпершому місці, тим більше якщо його немає.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com