Керівник держпідприємства погорів на хабарі в 75 000 гривень

22.03.2019, 12:25
17543

21 березня, в Києві працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції, слідчі територіального управління ДБР за процесуальним керівництвом військової прокуратури затримали високопосадовця Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Читайте також: На Рівненщині на хабарі затримали голову РДА

Затриманий – директор одного з державних підприємств, що підпорядковуються Мінрегіону. Йому інкримінують корупційну діяльність, яка полягала у вимаганні неправомірної винагороди від представника комерційної структури, якому чиновник надав в користування одне з приміщень держпідприємства.

В обмін на хабар, директор обіцяв ″не втручатися в господарську діяльність″ комерційної структури.

Факт вимагання 75 тис. грн був задокументований в рамках кримінального провадження. На момент затримання, чиновник отримав 50 тис. грн, які бізнесмен перерахував на вказаний директором держпідприємства  рахунок.

Сама операція затримання корупціонера була проведена на його робочому місці, при отриманні залишку хабаря.

Чиновник Минрегіону був затриманий за статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України. У його службовому кабінеті правоохоронці вилучили 25 000 гривень.

″У разі доведення провини фігуранту загрожує покарання, передбачене ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна ″, – уточнили в поліції.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com