Кернеса визнали міським головою Харкова без складання присяги, розгорівся скандал

9.12.2020, 15:52
91175

У Харкові відбулася сесія міської ради, де за законом мав би скласти присягу новообраний мер Геннадій Кернес, але оскільки він досі хворіє, депутати вдалися до досить скандальних і дивних рішень, пише ТСН.

Читайте також: У Харківській ОДА розповіли про стан Кернеса

Спершу у Харківській міській виборчій комісії зробили неочікуваний пасаж і заявили, що оскільки Кернес вже двічі до цього складав присягу, нині – автоматично набуває мерських повноважень.

“Кернес Геннадій Адольфович обраний міським головою не вперше та вже складав присягу 24 листопада 2010 року, що підтверджується записом у трудовій книжці. Відповідно до зазначених вище законів, Кернес Геннадій Адольфович з цього часу набуває повноважень Харківського міського голови”, – зазначила голова комісії Ольга Мозгова.

Депутати були шоковані таким рішенням. “Це повне спотворення волі громадян і намагання однієї певної групи людей узурпувати абсолютно в протизаконний спосіб владу в цьому місті. Люди обрали мера. Законом передбачене обов’язкове прийняття присяги. Це не те, що передається у спадок чи ще якось”, – зазначив депутат Ігор Чернік.

Далі скандал розгорівся ще більший, адже обирали і головуючого, який очолив сьогоднішню сесію замість Кернеса. Ним став Олександр Новак, який до цього був секретарем міської ради. За нього проголосували 48 обранців.

Ну і врешті узялися за вибори нового міського секретаря. Кандидатуру депутатам запропонували одну – Ігор Терехов, беззмінний заступник відсутнього нині Кернеса. І чому в нього не було суперників – не таємниця. Начебто Терехова, у якості секретаря, запропонував сам Кернес, який нібито надіслав електронного листа з лікарняного ліжка. І от цікаво, голосували за нього не у звичний спосіб – відкрито, у залі, натискаючи на кнопки. Процедура нагадувала таємне голосування на дільницях – депутати проводили таємне голосування у кабінці. Потім ще деякий час рахували голоси. За те, щоб Терехов став секретарем, тобто фактично очолив владу у місті, голоси віддали 73 обранці.

Тим часом Геннадій Кернес, за твердженням його заступників, досі лікується у німецькій клініці “Шаріте”. Туди приватним літаком його забрали ще три місяці тому. І з того часу Кернеса містяни не бачили і не чули. За цей час у мережу потрапило тільки одне фото з лікарняного ліжка. На цій світлині – Кернес під’єднаний до апаратів. Дату його повернення в мерії не називають. Днями товариш Кернеса повідомив, що новообраний мер приїде під Новий рік, 30 грудня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com