Кількість загиблих у Бучі зростає кожен день, 90% з кульовими пораненнями – мер про ситуацію в місті

7.04.2022, 11:00
116899

Кількість загиблих цивільних від рук російських окупантів у Бучі на Київщині зростає кожен день. Станом на середу, 6 квітня, було знайдено 320 тіл.

Про це DW повідомив мер міста Анатолій Федорук.

За його словами, 90% людей загинули через розстріли, у них кульові поранення. Тіла місцевих мешканців знаходять у приватних садибах, парках, скверах, братських могилах.

“У Бучі виявлено три місця: це територія підприємства “Украгропостач”, де російські окупанти скидали, як дрова, тіла людей із зав’язаними руками. А ще – вулиці Вокзальна, Яблунська та дитячий табір “Променистий”, де теж знайшли людей із зав’язаними руками та кульовими ураженнями“, – розповів Федорук.

Мер Бучі зазначив, що у місті зараз працюють криміналісти, правоохоронці та рятувальники. У процесі задіяні усі відповідні міжнародні та українські органи. Списки загиблих будуть оприлюднені після встановлення імен громадян.

Федорук додав, що критична інфраструктура в місті повністю зруйнована, її почали відновлювати. Через російські обстріли також зруйновано 112 приватних будинків, понад сотня пошкоджені, у тому числі 18 багатоповерхівок.

“У Бучі зараз і в регіоні діє комендантська година до 7 квітня включно. Які будуть ухвалені рішення після цього, невідомо. Але я не рекомендував би до остаточного рішення цивільним, не задіяним у комунальній сфері, медицині чи соціальній сфері, повертатися до міста. Особливо це стосується жінок та дітей. Бо поки що ні світла, ні води, ні газу в місті немає“, – наголосив мер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com